diumenge, 24 de gener del 2010

Va de líders


Els líders, ¿neixen o es fan?

I els líders d'una nació, ¿quan és que decideixen de liderar-la?

¿Com és que decideix un advocat, un esportista, un periodista, un historiador o un empresari,... que el millor que pot fer per la seva nació no és ser només un advocat respectat, un esportista triomfador, un historiador influent, un periodista bon comunicador, o el més triomfador empresari, sinó que decideix de traspassar la línia?

Fa anys vaig sentir-li dir a la Imma Mayol la frase "...perquè nosaltres, com a professionals de la política que som ..." . Sense cap rubor. Gairebé vomito. I d'aquí ens ve el mal.

Amb tot, ¿estem preparats per acceptar, que persones públiques que no són "professionals de la política", es llencin a liderar projectes polítics? Tant de bo. Els necessitem.

5 comentaris:

Albert ha dit...

Suposo que t'estàs referint a Laporta.
Per mi que faci el que vulgui mentre no utilitzi el Barça per arribar al poder. Quan deixi el càrrec que ara ocupa, endavant amb els seus projectes.

Adéu!

Jaume ha dit...

No Albert, no em refereixo a en Laporta. O no només. Però agafem en Laporta com a exemple: pel seu país que ha de fer, ser el millor president del seu club? portar el seu club a les més grans fites? o alguna cosa més quan això ja ho hagi assolit? hem de deixar la política a una CASTA de "polítics professionals"?

Miquel ha dit...

Aquest és un debat etern que podria llargar-se per sempre. Ara bé, jo opino que un líder ha de tenir, en primer lloc, unes qualitats innates que li permetin encapçalar, organitzar i motivar un conjunt de persones amb un objectiu concret com podria ser un govern; i dos, que les persones que l'envolten siguin igualment vàlids en la seva tasca i encara el facin un millor líder. La meva resposta: una mica de tot, per una banda neixen i per l'altra es fan.

Anònim ha dit...

Trobo perfecte que persones que tenen un ofici en el qual són respectats decideixin fer el pas a la política. Com a mínim, se sap del cert que no la necessiten per a viure i que són professionals d'una altra cosa, no de la política.

Jaume ha dit...

Albert B i R: per propiciar el que diues,si li sumem una limitació de mandats i unes llistes obertes, gairebé tindríem mig camí fet.