diumenge, 26 de setembre del 2010

Palles electorals (2)


Enquesta pel 28-N a El País (d'ells).


- Guanya CiU folgadament. Interpretació: intent de desmotivació del votant ciuenc mandrós.

- Solidaritat i Rcat obtenen dos escons cadascun. Interpretació: intent de dispersió del vot independentista, i de retruc fomenta un duel entre els dos per tal de minar vot possible a CiU.

S'abandona tot intent de recuperació de vot tripartit. El donen per liquidat.

I ara una bravata meva: ningú s'espera que a més del transvasament dels descontents ercians a altres partits, hi haurà una gran irrupció de vot independentista amagat que dormia entre els abstencionistes, mentre que els unionistes no tenen cap motiu especial per anar a votar a unes eleccions que saben molt perdudes.

5 comentaris:

Jordi Vàzquez ha dit...

En la primera part de l'escrit hi coincideico. A la segona tant de bó tinguis raó.

Jaume ha dit...

Jordi, tant de bo però, per què no? És el mateix argument del corrent positiu el dia que es convoqui el referèndum, i potser ens hi acostem. Perquè n'hi haurà de referèndum, encara que el proclami el Parlament, fem-nos a la idea.

Miquel ha dit...

Es possible que aquesta irrupció independentista empenyi unionistes atemorits cap a les urnes? Ara bé, tots els estudis d'intenció de vot deixen ben clar que una alta participació sentenciaria definitivament la decadència tripartita.

Maspons ha dit...

et manca la interpretació de PxC, = 0 escons i silenci absolut als mitjans. Cal interpretar-ho com por? o prevenció?

Jo no els votaré, només ho dic des de l'escrupolós respecte a la veritat i que no hem de fer cas de les enquestes com implícitament apuntes en el post.

Jaume ha dit...

- Miquel no ho crec, els unionistes no estan motivats mai per unes eleccions que no són ben bé seves (com nosaltres a les estatals)
- Criteri, PxC podria treure alguna cosa? ho dubto, a nivell nacional té menys presència mediàtica que en Laporta i el Doctor. En tot cas a qui perjudicaria?
Sí que m'he deixat els 4 diputats de C's (no me'ls acabo de creure), que en tot cas perjudiquen per igual a PSOE i PP