dimecres, 29 de desembre del 2010

El saló de la bandera espanyola


Ahir vam anar al Festival (sic) de la infància i la joventut de Barcelona. De franc, aviso.
Avui he llegit a l'ARA una publicitat a tota pàgina i no és gens fidel a la realitat.
Respecte a altres anys (també de franc, sóc neutral) hi ha un 50% d'atraccions menys. Algunes són reciclades, com els penosos arbres de Nadal de l'Ajuntament eco-piho que s'encenen a cops de pedalada. La Generalitat ha retallat molt, i es nota, els privats també. Hi ha menys estands i ningú no regala pràcticament res, quatre globus mal comptats i alguna gorra. Hi ha, però, una gran excepció a les retallades: l'Estat Espanyol.

Els estands de la Guàrdia Civil, la Policia Estatal i l'Ehèrçito Naçional són força més amples que els de l'any passat. Recordo que algú va protestar-hi per la seva presència sense massa ressò mediàtic. Nosaltres ens vam limitar a protestar simbòlicament penjant una llufa del cotxe de la GC (o era fa dos anys?). Ara, enmig de l'austeritat regnant, aclaparen. I se n'aprofiten. Els mossos de l'Ehèrçito aprofiten per pintar totes les galtes i fronts de la canalla amb un pintallavis tricolor roig-i-groc. Resultat, tot el "festival" (abans "saló") sembla una festa de celebració dels èxits de la roha. Amb subvenció de les institucions a les quals paguem els nostres impostos.

Rècord absolut: només 1h 45 minuts de presència, sense protestes de la canalla (gràcies a que era 28-D i que vam omplir de saló de llufes, novament)

PS. Opino amb una mica de coneixement de causa. Abans de portar-hi la canalla hi vaig treballar 2 anys en època d'estudiant...