dimarts, 15 de setembre del 2009

Fora contenidors !!



Fa dos estius vam tenir la sort la M. i jo de visitar unes setmanes el Japó. Diria que va ser el primer dia, passejant per Tokyo, que vam comprovar un fet estrany. Duiem a les mans una ampolla d'aigua de plàstic que gràcies a la calor ben aviat va ser buida. Quan va ser l'hora de llençar l'ampolla buida, vam comprovar amb sorpresa creixent, que no ho podíem fer per manca de papereres. Cap ni una. Durant 3 hores de caminada (i es poden fer molts metres caminant tres hores en una ciutat) no vam poder llençar l'ampolla. No recordo si duiem o no alguna bossa o motxilla per guardar l'ampolla fins que vam trobar una paperera, el que sí recordo és que de tant en tant vèiem algun turista i gent del país que anava igualment carretejant alguna altra ampolla. I com estava el terra de Tokyo? Perfectament net i polit.

Vivim a Barcelona. El nostre carrer deu ser el que té més quantitat de contenidors per metre linial de vorera. És el més brut del barri. Els contenidors no serveixen per llençar-hi bosses d'escombraries: són deixalleries de runes de les obres de reforma dels pisos del veïnat; contenidors de roba vella; substitutius dels contenidors de reciclatge; pipicans de dia i pipimen i pipiwomen de nit (passsejar amb la canalla el diumenge al matí és ofensiu, fastigós); lloc on s'hi apilen els mobles vells que no s'han baixat el dia de la setmana indicat,...

M'hi extendré pròximament, però la meva postura és clara: FORA CONTENIDORS!!! Amb menys contenidors tindrem una ciutat més neta. Òbviament les llumeneres que ens governen a Barcelona opinen el contrari: http://www.adn.es/local/barcelona/20090605/NWS-0147-Barcelona-contenidors-tindra-labast-model.html
Quina merda, i mai millor dit.

2 comentaris:

Oriol López ha dit...

I el reciclatge? Ara hem de diferenciar entre vidre i cristall, anar a la deixalleria a separar ternta tipus de plàstics, CDs, .... I tot això, havent apujat els impostos com l'IBI a nivells impressionants.

abans, deia mon avi, el drapaire veni aa casa teva i et pagava per la brosa.

Què hem fet malament? Potser deixar que el sector públic regiri (i reguli) la nostra merda

Jaume ha dit...

Oriol, fa poc passava pel carrer Entença i recordava que quan era petit m'encaregava de guardar tots els AVUIs i altres revistes i els portava de tant en tant al drapaire que ens donava uns quants calerons. Fins fa 4 o 5 anys al carrer Torrent de l'Olla encara es podia vendre paper a pes (jo els ho regalava pq eren una família que em feien una mica de pena...). Sí dóna la sensació que sempre que el sector públic es fot allà on funciona el sector privat l'acaba enfonsant per després enpitjorar el servei.